Neem contact op

Aluminium Lasersnijden

Aluminium laten lasersnijden

U bent op zoek naar een ervaren, gerenommeerde metaalbewerker voor het lasersnijden van aluinium? Gebr. Nijssen uit Eindhoven is een betrouwbare, veelzijdige partner in metaalbewerking. Wij werken met de meest moderne apparatuur en hanteren strakke prijzen en levertijden. En dat geldt uiteraard ook voor aluminium lasersnijden. Ons systeem kan diverse bestandstypen verwerken, maar uiteraard kunnen wij ook uw tekeningen omzetten in werkbare bestanden. Lees hieronder meer over het lasersnijden van aluminium.

Hebt u geen beschikking over ontwerp- en tekenmogelijkheden? Dan kunnen wij uw ideeën vertalen naar tekeningen op maat. Wij werken met de meest moderne lasertechnieken, waardoor nabewerking (meestal) niet meer nodig is. Door onze brede expertise, ervaring en uitgebreide machinepark is Gebr. Nijssen een complete partner voor uw metaal-, aluminium (en kunststof) producten. Onze machines zijn geschikt voor enkel stuks en serieproductie.

Hoe werkt aluminium lasersnijden?

Aluminium lasersnijden gebeurd met een straal van licht met een zeer hoge intensiteit. In het geval van een typische CO2-laser bevindt die golflengte zich in het infrarode deel van het lichtspectrum en is dus onzichtbaar voor het menselijk oog. De straal is slechts ongeveer 1 millimeter in diameter terwijl hij van de laserresonator, die de straal creëert, door het straalpad van de machine reist. Het kan in verschillende richtingen worden gestuiterd door een aantal spiegels, voordat het uiteindelijk op de plaat wordt gericht. De gefocusseerde laserstraal gaat door de boring van een mondstuk vlak voordat deze de plaat raakt. Ook stroomt door die mondstuk boring een gecomprimeerd gas, zoals zuurstof of stikstof.

Het focussen van de laserstraal kan worden gedaan door een speciale lens, of door een gebogen spiegel, en dit gebeurt in de lasersnijkop. De straal moet nauwkeurig worden scherpgesteld, zodat de vorm van de focusspot en de dichtheid van de energie op die spot perfect rond en consistent zijn, en gecentreerd in het mondstuk. Door de grote bundel naar een enkele pinpoint te richten, is de warmtedichtheid op die plek extreem. Denk erover na om een ​​vergrootglas te gebruiken om de zonnestralen op een blad te richten en hoe dat een brand kan veroorzaken. Denk er eens over na om 6 KWatts energie op één plek te concentreren en je kunt je voorstellen hoe heet die plek zal worden. Bij het lasersnijden van aluminium  of roestvrij staal (RVS) smelt de laserstraal eenvoudig het materiaal en wordt, onder hoge druk, stikstof gebruikt om het gesmolten metaal uit de zaagsnede te blazen.

Bij een CNC-lasersnijder wordt de kop van de aluminium lasersnijdmachine in de vorm van het gewenste onderdeel over de metalen plaat bewogen, waardoor het onderdeel uit de plaat wordt gesneden. Een capacitief hoogteregelsysteem houdt een zeer nauwkeurige afstand tussen het uiteinde van de spuitmond en de te lasersnijden aluminium plaat. Deze afstand is belangrijk, omdat deze bepaalt waar het brandpunt zich ten opzichte van het oppervlak van de plaat bevindt. De kwaliteit van het lasersnijden kan worden beïnvloed door het brandpunt te verhogen of te verlagen vanaf net boven het oppervlak van de plaat, aan het oppervlak of net onder het oppervlak. Bij het aluminium lasersnijden wordt rekening gehouden met de exacte opdracht om de best mogelijke afwerking te verwezenlijken.

Er zijn nog vele, vele andere parameters die van invloed zijn op de snijkwaliteit, maar wanneer ze allemaal goed worden gecontroleerd, is lasersnijden een stabiel, betrouwbaar en zeer nauwkeurig snijproces.

Neem contact op

Heeft u een opdracht betreft aluminium snijden voor ons? Vul dan onderstaand formulier in! Wij zullen hierna zo snel mogelijk contact met u opnemen om de opdracht te bespreken.