Milieu

Gebr. Nijssen is een familiebedrijf. We koesteren het vakwerk dat we leveren, we hebben zorg voor klanten, voor elkaar. Betrouwbaarheid, loyaliteit en continuîteit zijn belangrijk voor ons. Zorg voor milieu hoort daar vanzelfsprekend bij. Als familiebedrijf denk en handel je toch altijd met de verdere toekomst in je achterhoofd. Nieuwe generaties, wie weet? Wat wil je dan overdragen? Iets moois toch? Een bedrijf waar je trots op bent en dat toekomstbestendig is. Dus, ja, duurzaamheid is een permanent aandachtspunt bij ons. Net zoals we verantwoord omgaan met mensen, doen we dat ook met middelen en milieu. En daar zetten we binnen onze mogelijkheden steeds verdere stappen in.

Waar zien we dat in terug? In het productie- en kantoorproces, het transport, de voorzieningen en de afspraken die we met derden maken.

We werken op de eerste plaats met energiezuinige machines en hebben een webshop om restmaterialen op te maken. Metaal dat dan nog overblijft, wordt hergebruikt na verschrotting of omsmelting.

Onze verkopers en directieleden rijden elektrisch en gebruiken hiervoor laadpalen op ons eigen terrein. We combineren alle ritten naar onze klanten en rijden 1 dag per week. Tevens hebben we met onze leveranciers afgesproken dat ze alle bestellingen bundelen en op 1 weekdag leveren. Dat scheelt veel verkeersbewegingen en ook veel papieren facturen.

We houden natuurlijk ook de technische ontwikkelingen in de gaten. Zo hebben we een nieuwe vrachtwagen aangeschaft met een state of the art motor om onze CO2-uitstoot te verminderen.

In ons kantoorproces hebben we de ontwikkeling naar ‘paperless office’ ingezet, waarbij we het gebruik van papier al sterk hebben kunnen terugdringen.

In ons gehele pand maken we gebruik van ledverlichting die op sensoren werkt. Dus als mensen een ruimte verlaten, gaat daar automatisch het licht uit. We zijn bovendien bezig om op niet al te lange termijn zonnepanelen op het pand aan te brengen.

Tevreden klanten Gebr nijssen.